Waarom zwangerschapsyoga?

Tijdens je zwangerschap verandert er op korte tijd zeer veel in je lichaam en ook in je geest. Het is goed om tijd te nemen voor jezelf en de groeiende baby in je buik. Yoga is daarvoor een hele goede manier.

Yoga tijdens zwangerschap kan je helpen:

  • je aandacht naar je veranderende lichaam te brengen. En hoe hiermee liefdevol om te gaan. Door het toenemen van je gewicht zal je houding veranderen, dit zorgt voor een extra belasting op je spieren en gewrichten. Yoga houdt soepel en versterkt de spieren.
  • de kracht van je ademhaling ontdekken. Je leert je ademhaling te controleren Een goede ademhaling verbetert de zuurstoftoevoer naar je organen en naar die van je baby.
  • je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling.
  • je doorzettingsvermogen en kracht te verbeteren en toe te laten nemen.
  • je goed te concentreren en mogelijke angsten en spanning te verminderen.
  • je te ontspannen, je innerlijke rust te vinden,.

Yoga geeft je vertrouwen, en helpt je  lichaam , mentaal en emotioneel in balans te houden. Zwangerschapsyoga maakt je lichaam gezond, sterk, vitaal. en zet je in je innerlijke kracht!

In mei 2013 heb ik mijn diploma  Perinatal Yoga Teacher behaald bij de opleiding Birthlght, (www.birthlight.com).

Opbouw van de lessen: We beginnen met een rustige warming up op muziek.. We doen speciale oefeningen om geblokkeerde energie weer te laten stromen en de lichaamsspanning te verminderen (EBR’s); We doen oefeningen om spieren in rug en benen versterken.Deze oefeningen kun je in je dagelijkse leven toepassen. Ademhalingsoefeningen vormen een onderdeel van de les.Je leert je voor te bereiden op de bevalling. We eindigen met diepe ontspanning, zodat alle energie die is opgewekt ook de kans krijgt om zich te verankeren en er innerlijke balans kan ontstaan.

De les is gebaseerd op traditionele en dru-yoga en de nadruk ligt op het ervaren van je lichaam, je adem en het contact met je kindje.

Om zwangerschapsyoga te volgen hoef je niet eerder aan yoga te hebben gedaan. Zwanger zijn is wel een heel bijzonder moment om kennis te maken met de inzichten die yoga te bieden heeft. Heb je al ervaring met yoga dan kun je leren yoga nog beter toe te passen in je zwangerschap en kun je je beoefening verdiepen.

De zwangerschapsyoga is opgebouwd in twee cursussen: een cursus  wanneer je tussen de 16-30 weken zwanger bent, en een cursus wanneer je tussen de 30-40 weken zwanger bent. Ben je geïnteresseerd, of wil je meer informatie en een keer kennismaken? Neem dan contact met mij op. Je bent van harte welkom

Ervaar de kracht van yoga!