03. September 2016 · Comments Off on Cursus Ademhalingstechnieken Pranayama · Categories: Geen categorie

Cursus ademtechnieken “pranayama”

“en God schiep de mens uit het stof van de aarde en ademde hem door zijn neusgaten de levensadem in. En de mens werd een levend wezen.” Genesis 2:7

 Meteen nadat je werd geboren ben je begonnen met ademhalen. En ooit in de toekomst zul je je laatste adem uitblazen. In de tijd er tussen zal je ademhaling je altijd begeleiden in je leven.

Van alle dingen in het leven is ademhalen het belangrijkste. Ben je helemaal gezond, dan kun je misschien wel zes weken zonder eten en ook een paar dagen zonder drinken. Maar zonder ademhalen ga ja na een paar minuten al dood.  Ademhalen is het meest waardevolle “bezit” dat je kunt hebben.

Ben jij je bewust van hoe je ademt? Ik was dat jaren niet! Door yoga en de ademhalingstechieken (‘pranayama’) ervaar ik dat “bewust” en “goed” ademen een positief effect op me heeft. Door bewust te ademen en de specifieke technieken regelmatig te oefenen en toe te passen, voel ik me bijvoorbeeld energieker, levendiger, rustiger, meer ontspannen, meer geaard en in balans.

Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en je geest. Elke gedachte, elke actie en emotie heeft z’n invloed op je ademhaling. Een goede ademhaling helpt je om zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid te behouden of zelfs te verbeteren.

Graag wil ik een aantal ademhalingstechnieken met je delen en aanbieden in de vorm van een maandelijkse yoga-“pranayama’-les. In de yogales wordt ingegaan op een pecifieke ademhalingstechniek. Zo kun je meer inzicht krijgen in hoe je ademt, wat de specifieke ademtechniek met je doet en hoe je het dagelijks zou kunnen gebruiken. Iedere les eindigt met een diepe ontspanning.

Data 2016:

zaterdag 24 september : 10.00-12.00 uur

zaterdag 29 oktober: 10.00-12.00 uur

zaterdag 19 november: 10.00-12.00 uur

zaterdag 17 december: 10.00-12.00 uur

De cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met yoga.

 Bijdrage: 85, 00 euro.

 Waar: Yogastudio Olivia Somer, Wechelerweg 52 info, Deventer (bij Diepenveen)

Aanmelden: yoga@oliviasomer.com

www.oliviasomer.com

 

07. March 2016 · Comments Off on YOGAWORKSHOP VIER DE LENTE! · Categories: Geen categorie

 

Yoga Workshop

Vier de Lente!

Zondag 3 april 2016 13.30-16.30 uur

Hoera, het is bijna lente! Meer zon, meer licht, groene blaadjes, prachtige bloesems.. De winter is voorbij, we gaan het voorjaar in!De natuur laat ons zien dat de energie weer krachtig naar buiten komt.

Wil jij, net als de aarde, vol energie en kracht het voorjaar in?Je lichaam reinigen en je fit en vitaal voelen, het hoofd fris en helder?In balans voelen en bruisen van energie?

Kom dan naar de yogaworkshop Vier De Lente! Deze workshop zal je een blij, fit en vitaal gevoel geven, om vast te houden!

De workshop is van 13.30 uur  tot 16.30 uur Locatie: mijn prachtige studio aan de Wechelerweg 52a in Deventer.

De workshop wordt opgebouwd uit een warming up en yogahoudingen gericht op vitaliteit en balans. Je leert sequenties (reeks oefeningen) waarvan je positieve energie krijgt, en de kracht van de lente in jezelf voelt!  We sluiten af met een diepe ontspanning.

De bijdrage voor de workshop is 35,00 euro pp (inclusief thee en iets lekkers).

Gun jezelf deze fijne workshop!

Voor info en aanmelden: yoga@oliviasomer.com.  (vol=vol)

Ervaring met yoga is niet nodig.

28. January 2015 · Comments Off on “In Love” · Categories: Geen categorie

Yogaworkshop

“In Love”

 Zaterdagmiddag 14 februari 2015, 14.00-16.30 uur

 

Valentijnsdag, de dag van de liefde!

Een mooie dag voor een speciale yogales …”In Love…”

 

De les is vooral gericht op de hartenergie en geeft je ontspanning, opent en verwarmt je hart, geeft je rust en balans. Je voelt je tevreden met wie jij bent.

We beginnen met een dynamische warming up, we gaan een aantal yoga houdingen en sequenties (serie oefeningen in een “flow” achter elkaar) doen. En natuurlijk sluiten we af met een heerlijke lange diepe ontspanning!

Je bent helemaal In Love met jezelf :-)!

Laat je hart nog meer stralen! Laat de liefde nog meer stromen!

Wacht niet! Geef jezelf deze fijne yogales!

“In Love…”  zaterdag 14 februari 2015.

 

De les begint om 14.00 uur en zal tot 16.30 uur duren.

De bijdrage is 35,00 euro (inclusief thee en iets lekkers).  En wordt gegeven in mijn mooie Yogastudio aan de Wechelerweg 52a, Diepenveen bij Deventer.

Voor info en aanmelden bij yoga@oliviasomer.com.

 

Om mee te doen hoef je geen ervaren yogi/ni te zijn        (vol=vol)

06. January 2015 · Comments Off on Zwangerschapsyoga Deventer · Categories: Geen categorie


Start van nieuwe cursus zwangerschapsyoga in Deventer (vlakbij Diepenveen, Schalkhaar, Olst)

Ook in 2017  cursus zwangerschapsyoga:

Yoga geeft je vertrouwen, en helpt je  lichaam, mentaal en emotioneel in balans te houden. Zwangerschapsyoga maakt je lichaam gezond, sterk, vitaal en zet je in je innerlijke kracht!

Tijdens je zwangerschap verandert er op korte tijd zeer veel in je lichaam en ook in je geest. Het is goed om tijd te nemen voor jezelf en de groeiende baby in je buik. Yoga is daarvoor een hele goede manier.

een paar reacties van cursisten:

“De zwangerschapsyoga heeft me enorm geholpen in mn kracht te staan voor en tijdens de bevalling. Mijn tweede bevalling was een droombevalling, met dank aan wat ik in de lessen heb geleerd en heb toegepast”…

“De ademhalingstechnieken zijn geweldig en heb ik veel aan gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook zeker nu na de bevalling”….

“De zwangerschapsyoga brengt me dichter bij mijzelf en in contact met mijn kindje in mijn buik”…

“Eerst wilde ik niet naar de les komen, en moest me er echt toe zetten om toch te gaan, maar ik ben toch zo blij dat ik wel gegaan ben…ik voel mijn innerlijke kracht en vertrouwen weer, en heb zin in de bevalling”…

“Ik merk dat mijn kindje reageert op de yoga oefeningen, ik word rustig en ik merk dat mijn kindje daarvan ook de ontspanning voelt”..

“Ook nu na de bevalling gebruik ik nog steeds de ontspannings- en ademhalingstechnieken, en merk dat het doorwerkt/effect heeft op mijn kindje, hij wordt er ook rustig van.”..

“De partnerles was echt superfijn,ook mijn vriend heeft er veel aangehad, en wil ook nu aan yoga gaan doen… Het heeft ons vertrouwen gegeven in onszelf, elkaar en ons kindje in de buik”…

Cursus duurt tien weken.De lessen duren 1 uur en een kwartier. Kosten per cursus 150 euro.

Wil je graag mee doen of instromen, bel of mail mij dan hierover.

Zwangerschapsyoga Deventer 

Yoga studio Olivia Somer, Wechelerweg 52a, Deventer.

09. December 2014 · Comments Off on Yoga workshop Oud en Nieuw 2014 · Categories: Geen categorie

Yogaworkshop

“Oud en Nieuw”

Yogastudio Olivia Somer

 Zondagmiddag 28 december  2014, 13.30-16.30 uur

 

De maand december vraagt veel van ons. Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, korte dagen, minder licht, het werk dat nog voor het nieuwe jaar af “moet”.. Het kan allemaal veel energie kosten.  Het voelt als veel drukte en weinig rust..

De natuur neemt zelf die rust, maar wij “moeten”  het voor onszelf creëren. Echt tijd voor je zelf maken in deze maand is moeilijk, maar wel belangrijk.

Daarom geef ik in deze drukke, soms ook verwarrende tijd, een extra workshop, waar het thema “Oud en Nieuw” centraal staat.  Wil je even tijd voor jezelf, ontspannen, ontgiften, het oude bij het oude laten en het nieuwe jaar fris beginnen?

Kom naar de yogaworkshop “Oud en Nieuw” .

Op zondagmiddag 28 december in Yogastudio Olivia Somer, Deventer

De workshop begint om 13.30 uur en zal tot 16.30 uur duren. Wechelerweg 52 Deventer.

De workshop wordt opgebouwd uit een dynamische warming up, een aantal yoga houdingen en thema gerichte sequenties. Natuurlijk sluiten we de workshop af met een heerlijke lange diepe ontspanning!

Ontspan, laat los, en vernieuw!

De kosten voor de workshop zijn 35,00 euro (inclusief thee en iets lekkers).

Voor info en aanmelden bij yoga@oliviasomer.com.

 

Om mee te doen hoef je geen ervaren yogi/ni te zijn

vol=vol

24. October 2014 · Comments Off on Yogaworkshop ‘Vier de Winter!’ Zaterdag 29 november 2014 · Categories: Geen categorie

 

Wat een fantastisch najaar hebben we tot nu toe gehad, met zo veel extra warmte en zonlicht! Het is alweer bijna november, de drukke feestdagen voor de deur, “kortere” dagen, minder licht. Het wordt een tijd van rust nemen en naar binnen keren, zoals de natuur om ons heen aangeeft.

Wil jij ook even tijd voor jezelf? En vitaal en ontspannen de winter door?

Kom naar de yogaworkshop “Vier de Winter” op zaterdag 29 november a.s.

Deze workshop geeft je ontspanning, warmte, rust en balans. En wordt opgebouwd uit een dynamische warming up, een aantal yoga houdingen en thema gerichte sequenties (serie oefeningen vloeiend achter elkaar). We sluiten we af met een heerlijke lange diepe ontspanning! 

Vier de Winter! Laat je energie stromen en ga vitaal, rustig, ontspannen de winter in! 

De workshop begint om 14.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. De bijdrage is 35,00 euro (inclusief thee en iets lekkers).  En wordt gegeven in mijn mooie nieuwe Yogastudio aan de Wechelerweg 52, Diepenveen bij Deventer.

Voor info en aanmelden bij yoga@oliviasomer.com.

 Om mee te doen hoef je geen ervaren yogi/ni te zijn

vol=vol

08. October 2014 · Comments Off on Yoga Studio Olivia Somer nu in Deventer! (bij Diepenveen en Schalkhaar) · Categories: Geen categorie

Vanaf november 2014 geeft Olivia yogales in Deventer!

Yogastudio Olivia Somer is verhuisd van Arnhem naar Deventer! Ik heb vanaf heden een prachtige yoga ruimte gehuurd aan de Wechelerweg 52 in Diepenveen bij Deventer en Schalkhaar,  in het voormalige informatie centrum van de gemeente Deventer.

Het pand ligt net buiten de stad, midden in de velden en is goed en makkelijk bereikbaar per fiets en met de auto. Yoga les in Deventer en toch buiten in de natuur! de yoga ruimte is heerlijk ruim, fijn verwarmd en heerlijk rustig en stil.

De eerste lessen gaan van start op maandag 3 november 2014 van 19.00-20.30 uur en woensdagochtend 5 november 2014 van 9.30-11.00 uur.

Omdat het mijn nieuwe studio is heb ik in de maanden november en december 2014 een aantrekkelijke prijs voor de lessen. De kosten zijn 7,50 per les in plaats van 14 euro per les, en om het nog mooier te maken, de eerste les is gratis.

Ik nodig je van harte uit kennis te maken met mijn yogalessen, in de prachte yoga ruimte aan de Wechelerweg in Diepenveen, bij Deventer

Voor meer informatie of wil je graag op de mailinglijst, mail dan naar yoga@oliviasomer.com

Graag tot in de yoga les in Diepenveen bij Deventer!

 

 

#yogalessen in Deventer, vlakbij Schalkhaar en Diepenveen

21. May 2014 · Comments Off on YOGA WORKSHOP VIER DE ZOMER, 28 Juni 2014, Arnhem · Categories: Geen categorie

Yoga Workshop

Vier de Zomer, een stralend hart!

Zaterdag 28 juni 2014, De Stadsvilla Sonsbeek, Arnhem

Heb je ook zo’n zin in de zomer? De warmte van de zon, langere dagen, meer licht, een fijne vakantie, heerlijk naar de zee, naar de bergen, de bossen, of gewoon lekker thuis, goed uitrusten, ontspannen, en veel energie op doen?

In de Yoga Workshop “Vier de Zomer, een stralend hart” bereiden we ons voor op een mooie zomer, hoe dan ook!

De workshop wordt opgebouwd uit een dynamische warming up, op vrolijke zomer muziek, we doen een aantal mooie en krachtige yoga houdingen om het innerlijke vuur aan te wakkeren. Gevolgd door sequenties (reeks houdingen achter elkaar vloeiend uitgevoerd) waarbij we het vuur naar het hart laten stromen. Een stralend hart!  We sluiten de workshop af met een heerlijke lange diepe zomerse ontspanning!

Wil jij ook blij, fit en met een stralend hart de zomer in? Heb je zin om mee te doen?

 Geef je dan nu op voor de Yoga Workshop “Vier de Zomer, een stralend hart”  op zaterdagmiddag 28 juni 2014.  Het begint om 13.00 uur en zal tot 16.30 uur duren Locatie: de prachtige Stadsvilla Sonsbeek.  De Top Locatie in Arnhem! Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem.

De workshop wordt gegeven door Olivia Somer. De bijdrage voor de workshop is 55,00 euro pp (inclusief thee en iets lekkers).

Gun jezelf deze fijne middag!

Voor info en aanmelden: yoga@oliviasomer.com.

 Graag aanmelden vóór 14 juni 2014, (vol=vol)

10. March 2014 · Comments Off on Yoga Workshop Vier de Lente! 29 maart 2014 · Categories: Geen categorie

Yoga Workshop

Vier de Lente!

Zaterdag 29 maart 2014

De Witte Villa Sonsbeek

 

Wil je ook weer lekker dynamisch het voorjaar in? Na de winter even alle winter-moeheid opruimen? Je lichaam weer fit en vitaal voelen, je hoofd weer fris en helder?

Helemaal in balans? Wil je ook graag bruisen van energie?

Kom naar de yogaworkshop Vier De Lente en ga lekker Vitaal de Lente in! Deze workshop brengt je heerlijk in balans en zal je een blij, fit en vitaal gevoel geven.

De workshop begint om 13.00 uur en zal tot 16.30 uur duren.En vindt plaats in de prachtige Witte Villa in park Sonsbeek. De Top Locatie in Arnhem! Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem.

 De workshop zal worden opgebouwd uit een vrolijke en dynamische warming up,een aantal yoga houdingen gericht op vitaliteit en balans. Je zal sequenties (reeks oefeningen) leren waarvan je positieve nieuwe energie krijgt, de kracht van de lente in jezelf voelt! Natuurlijk sluiten we de workshop af met een heerlijke lange diepe ontspanning!

De workshop wordt gegeven door Olivia Somer. De bijdrage voor de workshop is 55,00 euro pp (inclusief thee en iets lekkers).

Gun jezelf deze fijne middag!

Voor info en aanmelden: yoga@oliviasomer.com.

Graag aanmelden vóór 12 maart 2014, (vol=vol)

31. December 2013 · Comments Off on Tijdelijk geen yogalessen bij Yogastudio Olivia Somer · Categories: Geen categorie

Helaas moet ik met mijn Yogastudio per 1 januari 2014 het pand aan de bosweg verlaten. Het pand is verkocht en krijgt een andere bestemming. Voor mij is dit heel erg jammer. 

Ik zou graag mijn yogastudio voortzetten in de huidige vorm, mijn eigen ruimte waar ik mijn eigen sfeer kan maken en het aanbod van yogalessen, workshops en massages uit kan breiden.

 Ik ben al enige tijd met vastgoedbeheerders op zoek naar een mogelijke geschikte en betaalbare ruimte.  Helaas heb ik deze ruimte op dit moment nog niet gevonden.

Omdat de ruimte nu stopt, en er de afgelopen maanden veel in mijn leven is gebeurd, heb ik besloten om tijdelijk met de lessen te stoppen.

 Ik vond dit een heel moeilijke beslissing. En het gaat mij zeer na aan het hart. Ik vind het geweldig jullie wekelijks te zien en jullie yogales te geven.

Dit betekent dat de wekelijkse lessen na de kerstvakantie niet meer doorgaan. Ondertussen blijf ik zoeken naar een goede voortzetting. Maar ik zal de eerste maanden van 2014 nog niet beginnen. Ik houd jullie zekere op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat ik op de een of andere manier doorga is voor mij vanzelfsprekend. Helaas kan ik op dit moment niet zeggen hoe, waar en wanneer.

Graag wil ik jullie een heel goed 2014 wensen. Dat al je wensen mogen uitkomen.  

Liefde, Licht en Vrede!

Ik ben dankbaar voor de tijd dat ik in de Bosweg mijn studio heb mogen hebben. 

Hartelijke groeten, Namasté

Olivia Somer