Dru yoga wordt ook wel de “Yoga van het hart” genoemd. Het gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen.

Door de zachtheid is Dru Yoga geschikt voor iedereen, ongeacht je conditie of gezondheid. Dru Yoga is voor jong, oud, klein, groot, dik, dun, man, vrouw, beginnende en gevorderde yogabeoefenaars.

Bij Dru Yoga gaat het gaat niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen, je spieren te versterken, je energie op te laden, plezier te hebben, je stilte en je balans te voelen en je lekker te ontspannen. Het verjongt je ziel en bevordert je innerlijke stabiliteit.

Dru Yoga is voor iedereen en goed voor lichaam en geest!

Dru komt van “Druva” dat in het Sanskriet betekent: `het stille punt’. Druva is ook een andere naam voor de Poolster, de enige ster aan de hemel die stilstaat en waar de andere sterren omheen bewegen. Wij hebben zelf ook zo’n stil punt in ons. Hoe meer we in contact komen met dat punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

Effecten van Dru Yoga
Veel mensen hebben baat bij het doen van Dru Yoga. In 2005 heeft een onderzoek plaatsgevonden in Engeland, Nederland en Australië waar ruim 440 mensen aan meededen.Degenen die aan het onderzoek meewerkten, volgden een wekelijkse doorlopende Dru Yogaklas. Hieronder volgen een aantal van de onderzoeksresultaten:

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten:
85 % zegt dat ze meer energie hebben gekregen
82 % merkt een verbetering van het uithoudingsvermogen
92 % geeft aan dat het lichaamsbewustzijn is toegenomen.

Dru Yoga helpt bij mensen met rugproblemen:
72 % ervaart positieve verandering in rugklachten na beoefenen van Dru Yoga
93 % bemerkt grotere flexibiliteit van de wervelkolom en gewrichten
84 % ziet een verbetering van de spierspanning in het gehele lichaam, een significante factor bij het verminderen van rugklachten.

Dru Yoga kan helpen op een positieve manier in het leven te staan
84 % zegt dat de gemoedsstemming is verbeterd
83 % voelt zich emotioneel evenwichtiger
91 % zegt dat het helpt om negatieve gedachtes kwijt te raken
81 % vindt dat het zelfvertrouwen is toegenomen.