03. september 2016 · Reacties uitgeschakeld voor Cursus Ademhalingstechnieken Pranayama · Categorien:Yoga

Cursus ademtechnieken “pranayama”

“en God schiep de mens uit het stof van de aarde en ademde hem door zijn neusgaten de levensadem in. En de mens werd een levend wezen.” Genesis 2:7

 Meteen nadat je werd geboren ben je begonnen met ademhalen. En ooit in de toekomst zul je je laatste adem uitblazen. In de tijd er tussen zal je ademhaling je altijd begeleiden in je leven.

Van alle dingen in het leven is ademhalen het belangrijkste. Ben je helemaal gezond, dan kun je misschien wel zes weken zonder eten en ook een paar dagen zonder drinken. Maar zonder ademhalen ga ja na een paar minuten al dood.  Ademhalen is het meest waardevolle “bezit” dat je kunt hebben.

Ben jij je bewust van hoe je ademt? Ik was dat jaren niet! Door yoga en de ademhalingstechieken (‘pranayama’) ervaar ik dat “bewust” en “goed” ademen een positief effect op me heeft. Door bewust te ademen en de specifieke technieken regelmatig te oefenen en toe te passen, voel ik me bijvoorbeeld energieker, levendiger, rustiger, meer ontspannen, meer geaard en in balans.

Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en je geest. Elke gedachte, elke actie en emotie heeft z’n invloed op je ademhaling. Een goede ademhaling helpt je om zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid te behouden of zelfs te verbeteren.

Graag wil ik een aantal ademhalingstechnieken met je delen en aanbieden in de vorm van een maandelijkse yoga-“pranayama’-les. In de yogales wordt ingegaan op een pecifieke ademhalingstechniek. Zo kun je meer inzicht krijgen in hoe je ademt, wat de specifieke ademtechniek met je doet en hoe je het dagelijks zou kunnen gebruiken. Iedere les eindigt met een diepe ontspanning.

Data 2016:

zaterdag 24 september : 10.00-12.00 uur

zaterdag 29 oktober: 10.00-12.00 uur

zaterdag 19 november: 10.00-12.00 uur

zaterdag 17 december: 10.00-12.00 uur

De cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met yoga.

 Bijdrage: 85, 00 euro.

 Waar: Yogastudio Olivia Somer, Wechelerweg 52 info, Deventer (bij Diepenveen)

Aanmelden: yoga@oliviasomer.com

www.oliviasomer.com

 

Reacties gesloten.